Przerabianie konsol

• Autor wątku Autor wątku KhanZ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KhanZ

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam,

Piszę z zapytaniem, czy jest legalne przerabianie tylko karty pamięci do konsol ps2...

Oczywiście jest to program free mcboot, który nie ingeruje w elektronikę konsoli.. (tak wszyscy o tym piszą udostępniając poradniki)...

Na czym to wszystko polega?
- przerabiamy kartę,
- przerobioną kartę wsadzamy do konsoli (ta karta to karta pamięci, na którą zapisuje się save),
- odpalamy tak zwaną "kopie zapasową oryginalnej gry" < i do tego ma to służyć...

Czy wystawienie takiej aukcji np. allegro , jest legalne?
Czy może ktoś prawnie mi to wytłumaczyć?

Dziękuje ślicznie, a ktoś może więcej wypowiedzieć się na ten temat?

Dokładnie mi chodzi o ten free mcboot, czy ktoś się zna na tym?

Nie uzyskałem jeszcze pełnej odpowiedzi...

Free mcboot jest to program, który pozwala na odtwarzanie programów potrzebnych do swojego użytkowania...
1. Jeśli legalne jest trzymanie kopii zapasowych gier pod warunkiem jeśli się ma oryginalną płytę to dlaczego nie można korzystać/sprzedawać tego programu, który umożliwia odpalanie kopii zapasowej gry ?
- program ten nie ingeruje nawet w elektronike, nie zmienia ustawień konsoli ani nic w niej nie narusza... < dzieki temu nie traci się gwarancji na konsoli ani nie łamie praw - każdy na forum o tym pisze...

A jednak są częste pytania i odpowiedzi, że jednak to nie prawda co jest napisane, że jest to karane...
Nie ma nawet jednej prawidłowej odpowiedzi, że na 100% nie można rozpowszechniać tego programu...

Free McBoot jest legalnym exploitem stworzonym m.in. przez: Neme, Jimmikaelkael, ffgriever, Eugene Plotnikov, który nie przerabia konsoli tylko wykorzystuje jej zaimplementowane przez producenta opcje aktualizacji oprogramowania do uruchomienia własnego menu konsoli.

- niech ktoś poda jedno a prawidłowe uzasadnienie co do tego programu, jego wykorzystania...

KhanZ napisał:
Nie uzyskałem jeszcze pełnej odpowiedzi...

Free mcboot jest to program, który pozwala na odtwarzanie programów potrzebnych do swojego użytkowania...
1. Jeśli legalne jest trzymanie kopii zapasowych gier pod warunkiem jeśli się ma oryginalną płytę to dlaczego nie można korzystać/sprzedawać tego programu, który umożliwia odpalanie kopii zapasowej gry ?
- program ten nie ingeruje nawet w elektronike, nie zmienia ustawień konsoli ani nic w niej nie narusza... < dzieki temu nie traci się gwarancji na konsoli ani nie łamie praw - każdy na forum o tym pisze...

A jednak są częste pytania i odpowiedzi, że jednak to nie prawda co jest napisane, że jest to karane...
Nie ma nawet jednej prawidłowej odpowiedzi, że na 100% nie można rozpowszechniać tego programu...

- niech ktoś poda jedno a prawidłowe uzasadnienie co do tego programu, jego wykorzystania...

Omijanie technicznych zabezpieczeń, efekt ten sam

Powrót