Przerwa w karze

• Autor wątku Autor wątku gazelka24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gazelka24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.Moj chlopak odbywa kare 20 m-cy pozbawienia wolnosci.Sa to dwa wyroki po 10 m-cy.Oba te wyroki mial juz raz odroczone na pol roku,potem jeden z nich na kolejne pol roku,co do nastepnego rowniez napisal o odroczenie ale wobec braku oplaty wniosek pozostal bez biegu dlatego tez zostal zatrzymany na 10 m-cy po czym odwiesili mu poprzedni wyrok,co razem daje 20 m-cy.Teraz przebywa w zakladzie polotwartym w Strzelinie.20 wrzesnia minie pol roku jak odbywa ta kare.Chodzi mi o to czy i jakie ma szanse na przerwe w karze?Jego matka jest powaznie chora,min.nba serce ,cukrzyce i ma gluchote obustronna pomimo aparatu i tak nie slyszy,potrzebuje calodobowej opieki natomiast ja jestem prawie w 8 m-cu ciazy.wiem ze o tym decyduje sad czy przerwe dostanie czy tez nie,ale jak myslicie czy warto wogole skladac wniosek?

Zawsze warto składac taki wniosek - powinien byc dobrze uzasadniony i udokumentowany

Niby warto,ale jakie ma szanse na uzyskanie tej przerwy?czy wypisy ze szpitala mamy oraz orzeczenie o stopniu niepelnosprawnosci wystarcza,dodam ze matka utrzymuje sie z reny socjalnej tj z OPS,ojciec jest alkoholikiem a brat rowniez przebywa w ZK.

Nikt Pani nie określi szans na uzyskanie przerwy.

Oczywiscie racja,glupie pytania zadaje.W kazdym razie,dziekuje za odpowiedz.

Dużą rolę w uzyskaniu przerwy odgrywa pozytywna opinia środowiskowa z okresu przed osadzeniem w jednostce penitencjarnej.
Faktycznie, nikt tutaj nie zapewni,że Sąd udzieli takiej przerwy,ale jeśli opinia będzie pozytywna to istnieje duże prawdopodobieństwo uzyskania przerwy na okoliczności rodzinne.

Powrót