B
bijouu
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 76
witam, moj maz wlasnie zaczal odbywac kare w zakladzie karnym. tak sie zlozylo, ze kilka dni przed jego stawieniem sie, dowiedzialam sie ze jestem znowu w ciazy, nasz pierwsze dziecko ma pol roku. moje pytanie brzmi, czy jest ktos kto otrzymal, badz jakie sa realne szanse na otrzymanie przerwy w karze na czas mojego porodu tj. za osiem miesiecy? maz wtedy bedzie mial za soba 14 miesiecy odbytej kary z wyroku 6 lat pozbawienia wolnosci, z czego 6 miesiecy zaliczono mu w areszcie. jego argumenty to zajecie sie naszym rocznym juz wtedy dzieckiem podczas mojego pobytu w szpitalu oraz pomoc w tych pierwszych chwilach po porodzie-zaznaczam, ze moi rodzice sa aktywni zawodowo-pracuja po 12 godzin dziennie bez mozliwosci wziecia wolnego na tak dlugi okres z uwagi ze ich zaklady sa w stanie upadlosci, a ojciec meza jest kierwoca-jezdzi w dalekie trasy bo rowniez ma na utrzymaniu male dziecko a tesciowa jest osoba z problemem alkoholowym. dodaje ze moj dochod to obecnie 400 zl wychowawczego. maz stawil sie w terminie do zakladu, ma dobra opinie, jaka jest realna szansa na otrzymanie tej przerwy chocby na ten miesiac czasu-bardzo sie boje kto sie zajmie moim malym synkiem, dodaje ze przez ok. rok czasu odraczalismy termin stawienie sie w zakladzie z uwagi na chorobe dziecka i moja pierwsza trudna ciaze-czy to maznaczenie ze nam tych odroczen udzialano? maz nie chce dlugiej przerwy w karze tylko chce ja odbyc jak napredzej, wystarczylby nam tylko ten jeden miesiac, prosze o odpowiedz