Przerwa w odbywaniu kary

• Autor wątku Autor wątku Hope23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hope23

Użytkownik
Odpowiedzi
60
Witam ja mam pytanie dotyczące mojego męża. Mąż w 2003 r został skazany na 2 lata pozbawienia wolności za pobicie i rozbój i uciekł za granice, jeszcze sie nie znaliśmy ,poznaliśmy sie zagranica ,po 3 latach zjechalismy do kraju wzielismy ślub i mąż postanowił załatwic swoja sprawe i zgłosic sie do odbycia kary , jest w ZK od 2 pazdziernika na oddz.pólotwartym 2 kwietnia moze stawac na wokande bo mija pól roku . Ja do tej pory miałam prace ,zarabiałam tylko tyle zeby utrzymac mieszkanie które wynajmujemy ale ze względu na mój stan zdrowia musiałam isc na chorobowe i zakład pracy nie przedłużył mi umowy, lecze sie na astme (mam częste ataki) i niepłodnosc za tydzien ide do szpitala i raczej nie mam szans na znalezienie szybko pracy. Moze ktoś miał podobną sytuacje , mąż bedzie występował o przerwe w karze ,jakie w takiej sytuacji ma szanse ,co najlepiej jest przesłac,czy same zaswiadczenia lekarskie o chorobach wystarcza ,ja nie mam od kogo pożyczyć pieniędzy i nie wiem jak sobie poradze
dodam jeszcze ze mąż zachowuje sie wzorowo ma pochwały i wnioski nagrodowe

Powrót