Przerwanie stażu

• Autor wątku Autor wątku Katrin30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Katrin30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Rozpoczęłam staż 2 miesiące temu i już chciała bym z niego zrezygnować z powodu bardzo silnego nacisku ze strony menadżerów, czepiają się o wszystko, wszystko zle robimy nawet jeśli jest lepszy miesiąc, potrafią się nawet przyczepić do naszego ubioru, twierdzą że jesteśmy niekompetentnymi osobami na to stanowisko, nie spodziewałam się że tam tak jest, idąc do pracy żołądek podchodzi mi do gardła, przez tak krótki okres pracy nabawilam się choroby. Jak mam napisać pismo do UP O przerwaniu stażu aby nie ponieść kosztów zwrotu? Pomóżcie

Ponieważ okoliczności przerwania stażu są problemowe, nie ma zatem "złotego środka", który na pewno zagwarantuje przerwanie stażu bez konsekwencji. Sprawa będzie rozpatrywana indywidulanie, więc na pewno sposobu jej rozstrzygnięcia nie znajdziesz na forum.

Składając pismo ws. rezygnacji po prostu opisz własnymi słowami, ale też szczegółowo warunki odbywania stażu (zwłaszcza rozbieżności pomiędzy tym co miało być a co jest). Wskaż więc rozbieżności pomiędzy określonym programem stażu a rzeczywistymi okolicznościami oraz sposoby wyrażania niezadowolenia z pracy przez przełożonego. Na jakim stanowisku odbywasz staż?

Ostatnia edycja:
Powrót