Przesiadywanie na klatce schodowej ? A prawo ?

• Autor wątku Autor wątku Born
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Born

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, od jakiegoś czasu, ja oraz kilku moich znajomych przesiadujemy na klatce schodowej, z tego względu, iż na dworze jest zimno, i chcemy się ogrzać. Wszystkie osoby z naszego grona, są niepełnoletnie. Klatka schodowa ma domofon, chciałbym to pod kreślić, ponieważ wyczytałem na forum że jest to wtedy "miejsce publiczne". Jakiś tydzień temu, zostaliśmy spisani przez Policje, pod względem tego że zachowujemy się głośno, rzecz biorąc to prawda, bo zachowujemy się trochę głośno, lecz staramy się jak najbardziej nie przeszkadzać mieszkańcom bloku, następnie kazali Nam opuścić teren klatki, więc tak zrobiliśmy. Dzisiaj natomiast znowu spisała Nas Policja. Jedna z Osób z naszego grona jest mieszkańcem tej klatki, Policja powiedziała nam dzisiaj, że jeżeli będą zgłoszone skargi ze strony mieszkańców, to osoba z naszego grona która mieszka na tej klatce schodowej będzie odpowiadała za uszkodzenia, oraz akty wandalizmu (między innymi popisane ściany, oraz śmiecenie), chciałbym zaznaczyć, że żadna osoba z nas nie malowała po ścianach oraz nie śmieciła na klatce. Czy jest możliwość, że ta Osoba, będzie odpowiadała za to czego nie zrobiła, chociaż nie została przyłapana na gorącym uczynku ?
Z góry dziękuje za odpowiedź, i Pozdrawiam.

Jak najbardziej jest taka możliwość. Dużo ludzi odpowidało za czyny których nie zrobili, niektórzy siedzą za to nawet w więzieniach, ale my nie o tym. Wydaje mi się, że przy tak błachej sprawie chceli Was poprostu nastraszyć, żebyście odeszli. Przecież nic nie zakazuje chyba przesiadywać na klatce jeśli nie przeszkadzacie swoim zachowaniem innym ludziom. Tym bardziej, że jeden z Was tam mieszka. Wkońcu na dworze jest -20.

Powrót