T
tom. tokarski
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 42
Jestem pół roku po rozwodzie, nie mieszkam z byłą żoną od 3 lat. Pod koniec sprawy rozwodowej założyłem kolejną sprawę o rozdzielność majątkową 3 lata wstecz ze względu na długi do których doprowadziła moja była żona i uzyskałem ją. Prawdziwe problemy zaczęły się dopiero teraz. Po pierwsze podczas trwania sprawy o rozdzielność była żona złożyła w charakterze ( w jej mniemaniu ) moich licznych tranzakcji finansowych wyciągi z banku mojego konta które bank przesyłał czasem omyłkowo na stary adres. Ponadto podczas procesu odpowiadając na moje pytania przyznała się do przejmowania mojej korespondencji, zaznajamiania się z nią i niszczenia jej. Zostało to oczywiście zaprotokółowane. Po drugie za pośrednictwem Naszej Klasy odnalazła kobietę z którą zdecydowałem zacząć wszystko od nowa, skontaktowała się z nią no i ..... takich cudów jej naopowiadała płacząc do słuchawki jakim to ja katem nie jestem i draniem najgorszym że aż .... . W tej chwili obecna partnerka pomimo że jest w ciąży nie chce mieć nic ze mną wspólnego. Była zaś się cieszy ze zwycięstwa. Czy złożenie doniesienia do prokuratury z art 267par1, 275par1, 276 kk przeciw byłej żonie w sprawie przejmowania mojej poczty z banku ma jakiś sens i co jej za to grozi i co z prześladowaniem mnie i mojej partnerki? Czy można ukrócić ,,zabawy byłej żony" za pomocą kk?