Przesłuchania z counsilu

• Autor wątku Autor wątku lila11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lila11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam! Jestem samotna matką trójki dzieci i miałam przesłuchanie w counsilu, Zostałam nie słusznie oskarżona ze mieszkam z partnerem. Mieszkam w UK 5 lat i przez dwa lata byłam sama pózniej poznałam nowego partnera. Zamieszkalismy razem po urodzeniu naszego wspólnego dziecka i o tym fakcie poinformowałam mieszkaniówke ,taxy oraz wypełniłam forme wypisujac dane mojego dziecka i partnera do counsilu. Niestety mieszkalismy pare miesiecy poniewaz nie układało nam się. Zmieniłam mieszkanie i sama zamieszkałam z trójka dzieci.Ta zmiane równiez wszedzie zgłosiłam. Zostały mi zmienione taxy i cała reszta. Az tu nagle dostaje wezwanie na przesłuchanie...miałam dwa i na dwóch nie zgadzałam sie z oskarżeniami tym bardziej ze po zmianie mieszkania miałam kontrole z mieszkaniówki czy mieszkam sama. Sprawdzili mi mieszkanie i wszystko sie zgadzało.Oskarzyli mnie ze mieszkam z tym partnerem co byłam ostatnio.Mówiłam ze on gdzie indziej mieszka nawet podałam im adres. Cisza była przez pół roku a tu przychodzi mi rozliczenie ze mam im oddac za całe 5 lat co jestem w UK!!!Nawet nie wezwali byłego partnera na przesłuchanie!Sam zgłosił sie do nich ze chce byc przesłuchiwany bo nie mieszka ze mna i moze to im udowodnic,,np.stet.z banku lub listami z sądu( bo ma problemy z byłą żona). I cisza...czeka tak juz dwa tyg. na wezwanie na przesłuchanie ;)Bałagan maja straszny w tych papierach!!! Jak mozna kogos oskarzyc i skakac sobie datami...tym bardziej ze tego partnera poznałam tu w uk juz po 2 latach mojego pobytu!Nie wiem co mam robic..byłam CA ale tam wystraszeni wysłali mnie do adwokata a adwokat wysłuchał zobaczył papiery i powiedział ze nie ma co tu robic bo te sumy są wyjete z kosmosu i mam walczyc i nie widzi w tym sprawy karnej :)Moge miec partnera jezeli mamy inne adresy zamieszkania to i tak jest jakbym była sama bo sama mieszkam z dziecmi tak mi powiedział adwokat. Nie jest moim partnerem a Pani na przesłuchaniu stanowczo mi wmawiała ze jest...ha ha :) Co mam robic...adwokat sprawy nie widzi w comsilu Pani przestraszona powiedziała ze moge pisac odwołanie ale i tak lepiej abym cos zaczeła płacic..tylko z jakiej racji!!!!Tak wiec nie wiem co dalej...na przesłuchanie nie wzywaja :((( Co mam robic???Prosze o odp. moze ktos miał podobna sytuacje?

Powrót