Przesłuchanie na drugim końcu Polski?

• Autor wątku Autor wątku sirkitek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sirkitek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam mam pytanie jakis chory facet zgłosił sprawę na policję ze sprzedałem mu telefon z nieoryginalna obudową.Dostałem wezwanie na Policjie w mieście oddalonym od mojego prawie 600km czy musze się fatygować tam na przesłuchanie czy można coś zrobic przeby przesłuchali mnie w moim mieście i posłali protokół do tamtego miasta.Prosze o odpowiedź bo to błacha sprawa a jechać musze na drugi koniec Polski (na pkp strace więcej niż sprawa jest warta)

Tak, proszę się skontaktować z prowadzącym sprawę i poprosić aby został pan przesłuchany na miejscu.

to bardzo pocieszająca odpowiedź ponieważ podróże tam i z powrotem byłyby strasznie męczące i kosztowne a czy prowadzący może odmówić takiego przesłuchania?

To prawo troszkę głupie.. przecież każdego mogę podać na policję za nawet byle co, a czasem nawet za rzeczy jakich nie zrobił.. i co ?? Mam jeździć, tracić pieniądze? za to czego nawet nie zrobiłem..

Jak podał Pasqud skontaktować sie z prowadzącym.
Jeżeli to nie pomoże wysłać oficjalne pismo (poleconym) że w związku z trudną sytuacją finansową i rodzinną nie może Pan stawić się na przesłuchanie we wskazane miejsce ale może Pan złożyć zeznanie w Komendzie Policji swojego miejsca zamieszkania.

Kochani czy w przypadku gdy rozprawa mialaby toczyc sie w Polsce, a poszkodowani sa obywatele innego kraju nie zamieszkujacy w Polsce, tez to ma zastosowanie. Moj post 'Celowo narazil nas na niebezpieczenstwo'

Powrót