K
KasiaMar
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 48
Jestem podejrzana w sprawie działania w grupie przestępczej (oczywiście jest to nieprawda, podjęłam współprace z niewłaściwymi ludźmi nie mając o niczym pojęcia). Nie ważne już dokładnie o co chodzi - pytanie będzie inne.
Byłam przesłuchiwana przez prokuratora 2 dni (noc spędziłam w areszcie), po czym mnie wypuścił. Miałam przeszukanie w domu, zabrali komputer i telefon (wydałam je sama dobrowolnie). Zabrała to właśnie ta izba celna. Jutro mam stawić się u nich na przesłuchanie jako podejrzana.
I teraz moje pytanie:
- czego mogę się spodziewać na takim przesłuchaniu? - będę odpowidać oczywiście na każde pytania, chce to również rozwiązać jak najszybciej nie mam nic do ukrycia, ale czy ktoś miał styczność z takim wydarzeniem?
- czy mogą mnie zatrzymać? - nie wiem, czy oprócz dowodu coś brać - chcialabym tego uniknąć. 1 noc w areszcie w zupełności mi starczy...
- czy mogą po przesłuchaniu mnie uniewinnić, oddalić zarzuty?
- czy mogą oddać mi zatrzymane rzeczy (są niezbędne do mojej pracy)
Napiszcie co kolwiek na ten tematy, jeśli ktoś coś wie i miał podobną sprawę
Dziękuję
Byłam przesłuchiwana przez prokuratora 2 dni (noc spędziłam w areszcie), po czym mnie wypuścił. Miałam przeszukanie w domu, zabrali komputer i telefon (wydałam je sama dobrowolnie). Zabrała to właśnie ta izba celna. Jutro mam stawić się u nich na przesłuchanie jako podejrzana.
I teraz moje pytanie:
- czego mogę się spodziewać na takim przesłuchaniu? - będę odpowidać oczywiście na każde pytania, chce to również rozwiązać jak najszybciej nie mam nic do ukrycia, ale czy ktoś miał styczność z takim wydarzeniem?
- czy mogą mnie zatrzymać? - nie wiem, czy oprócz dowodu coś brać - chcialabym tego uniknąć. 1 noc w areszcie w zupełności mi starczy...
- czy mogą po przesłuchaniu mnie uniewinnić, oddalić zarzuty?
- czy mogą oddać mi zatrzymane rzeczy (są niezbędne do mojej pracy)
Napiszcie co kolwiek na ten tematy, jeśli ktoś coś wie i miał podobną sprawę
Dziękuję