Przestępstwo gospodarcze.

• Autor wątku Autor wątku Michalina58
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michalina58

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
Na wstępie przepraszam,ze trafiłam nie tam gdzie trzeba.Z tego co zauwazyłam użytkownikami portalu są też skazani odsiadujący wyrok. Bardziej mam pytanie do was. Jeśli osoba trafiła do więzienia za przestępstwo gospodarcze to jak wygląda jej życie za to przestepstwo? Chodzi mi o ścisła hierarchię panującą wśród więzniow. Przykład: wiadomo, że pedofil życia nie ma. Więc co dzieje sie w przypadkach za takie przestępstwo jakie podałam wyżej? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Przenoszę do więziennictwo, ale dodam że każdy ma tam tak samo.

forg napisał:
Nie jest to niestety prawdą.

To prawda, ale czy niestety? Każdemu według zasług, czy każdemu według potrzeb?

Korzystając z okazji i dla zaspokojenia - podejrzewam, że nie tylko mojej ciekawości, proszę o rozwinięcie tematu.

Ja jestem zdania, że nie istnieje fizyczna możliwość:

a) upilnowania wszystkich,
b) zapewnienia bezpieczeństwa w zakładzie każdemu osadzonemu przez 24 na dobę.

PS

Więzień zmarł po b?jce w ZK Czarne - tvp.info

Marshal88 napisał:
To prawda, ale czy niestety?

Ta, niestety. Więźniowie nie są od wymierzania dodatkowej sprawiedliwości a tym bardziej segregowania innych na podstawie popełnionych czynów.

forg napisał:
Więźniowie nie są od wymierzania dodatkowej sprawiedliwości a tym bardziej segregowania innych na podstawie popełnionych czynów.

Z tym się oczywiście zgodzę, z punktu widzenia litery prawa. Nad (użyjmy eufemizmu) ostracyzmem i tak nie zapanujemy, bo moralność każdy ma swoją, a władcą sumień nikomu jeszcze nie udało się zostać, dlatego prawda wygląda tak:

Kod:
- dodam że każdy ma tam tak samo.
- Nie jest to niestety prawdą.

Powrót