Przesyłka, o ile wysłana, nie dotarła.

• Autor wątku Autor wątku sokloa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sokloa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, na początku sierpnia zawarłam umowę kupna butów z użytkowniczką na vinted. Przelew zrobiłam, dostałam informacje, ze paczka została wysłana 3 sierpnia. Umawiałyśmy się na wysyłkę ekonomiczną, a ze przedmiot o jaki chodzi to buty byłam przekonana, ze mówimy tu o paczce ekonomicznej - numer nadania posiada. Okazało się, ze dziewczyna 'wysłała' je listem ekonomicznym, który jak wiadomo - żadnego numeru potwierdzającego nie ma. Przesyłka nie dotarła do dziś. Czy mam prawo, żądać zwrot pieniędzy za buty (ich wartość to ok 250 zł) i jakich argumentów mam użyć skoro ona mówi, ze je wysłała, a nie ma pewności, ze do mnie nie dotarły?

Oferta została usunięta wraz ze zrobieniem przelewu. Uzytkowniczka zaś została zablokowana - pisząc do administracji dowiedziałam się, ze jej konto zostało zablokowane ze względu na to, ze to jej drugie konto, gdyz wcześniejsze zostało również zablokowane przed wiele zgłoszeń sytuacji podobnych do tej

zgłoś sprawę na policję i przygotuj się, że jeśli to zorganizowane oszustwo to nic nie będzie się dało zrobić.

Powrót