przesyłka pieniędzy na moj koszt

• Autor wątku Autor wątku martuniam
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martuniam

Użytkownik
Odpowiedzi
145
sąd zasądził dla mnie kwotę 2350 złotych. osoba która ma tą kwotę zapłacic przesłała do mnie pismo żebym podała nr. konta ,bo w przeciwnym wypadku
prześle mi pieniądze pocztą pomniejszone o koszt przesyłki i ubezpieczenia
tej kwoty, czy istotnie ma takie prawo kwotę 2350 pomniejszyć jeżeli nie podam nr.konta

Równie dobrze moze przeslać ci pocztą i za 5 minut mozesz po te pieniadze sie udac na poczte u siebie

Pytającemu nie chodzi o szybkość przesłania pieniędzy tylko o groźbę pomniejszenia kwoty.
Ma ci zapłacić tyle ile jest w wyroku.

dzięki z odpowiedzi,czy mogę to jakoś uargumentować że poczta i całą kwotę.
przyznam ,ze zezłościł mnie okrutnie .przecież mógł grzecznie poprosić o nr,konta a nie
zastraszać bo tak to odebrałam

Niech ci prześle kwotę pomniejszoną o te koszty. To zobaczy ile go te koszty będą w rzeczywistości dodatkowo kosztowały, jak oddasz sprawę do komornika o egzekucję 4 złotych :)

Dzięki .jeżeli tak postąpi to skorzystam z twojej rady ,chyba się mu to należy .bo grzecznością nie grzeszy . Należność jest za ustanowienie drogi koniecznej na mojej działce to chyba się obraził,że sąd zobowiązał go do zapłaty , a czy ja muszę posiadać konto bankowe

Jak fajnie pazdziocha znów zobaczyć ! Raz wisi pazdzioch, a raz amelia...

Wcj o co chodzi czy ta rada pazdziocha jest w/g ciebie zła

CZY MOGĘ WYSŁAC PISMO ,ŻE WYROK UPRAWOMOCNIŁ SIĘ 08.04.2016R(ZAPYTAŁAM W SĄDZIe )I SKORO ZNA ADRES TO POWINIEN
PRZESŁĄĆ KWOTĘ ,KTÓRĄ WSKAZAŁ SĄD W POSTANOWIENIU.PISMO PRZESŁAŁ W CZERWCU ,ŻE ALBO NR,KONTA ALBO POTRĄCI KOSZT PRZESYŁKI,A MOŻE I LISTU POLECONEGO KTÓRYPRZESŁAŁ 2-M-CE PO UPRAWOMOCNIENIU WYROKU

po pierwsze nie pisz drukowanymi literami tylko normalnie.
po drugie masz dostać tyle ile zasądził sąd i forma dostarczenia nie ma tutaj znaczenia.
po trzecie jeśli nie dostaniesz tyle ile sąd zasądził a wyrok jest prawomocny to kieruj sprawę do komornika.

Współczuję sąsiada :) Co do meritum. Ma wykonać wyrok i przesłać Ci konkretną kwotę...Jeżeli tego nie zrobi, to możesz wystąpić o klauzulę wykonalności i pójść do komornika. Myślę że na tym pewnie się skończy :)

Powrót