Przesyłka zagraniczna no i poczta polska :-)

• Autor wątku Autor wątku matteom5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matteom5

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam, mam pewien problem. Mianowicie w pewnym konkursie (raczej losowaniu) internetowym udało mi się wygrać zegarek o nazwie inWatch Pi. Zegarek został wysłany dnia 1 grudnia 2014 roku. Wiem jedynie tyle, że został wysłany z Belgii, firmą BPost International (bpost International). Dnia 11 grudnia 2014 roku zawitał w Polsce a dalej ani widu ani słychu. Na poczcie mówią że nie mają w ogóle przesyłki o takim numerze. Co dalej zrobić? Podejrzewam, że przesyłka zaginęła, albo "zaginęła" (czyt. została ukradziona przez pracownika poczty). Poniżej tabelka przedstawiająca status przesyłki:

x71ilr.jpg

Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Dla pewności można jeszcze sprawdzić na stronie śledzenia krajowego, ale skoro w placówce jej nie widzieli, to możliwe że nadawca będzie musiał złożyć reklamację, aby ustalić co się stało z przesyłką i ewentualnie uzyskać odszkodowanie.

kleopatra_ma_duzego napisał:
Dla pewności można jeszcze sprawdzić na stronie śledzenia krajowego, ale skoro w placówce jej nie widzieli, to możliwe że nadawca będzie musiał złożyć reklamację, aby ustalić co się stało z przesyłką i ewentualnie uzyskać odszkodowanie.

No niestety brak informacji o przesyłce: BLVS1************. Teraz czekam aż support sklepu mi odpisze, a potem zamierzam napisać do nich żeby złożyli reklamację, no bo ile do cholery można czekać...

@matteom5

Po pierwsze istnieje możliwość, iż to nie poczta-polska dostarcza na ternie PL Twój towar. Po drugie wyślij mi numer na pw, może coś ustale.
Po trzecie jest odp od supporta ?

Dlatego ja, zawsze jak mam tylko taką opcję to decyduję się na kuriera, np. na taką eurospedycję nie ma mocy żeby paczka zaginęła albo ktoś nie chciał Ci udzielić informacji. Kiedyś mąż wygrał jakiś zestaw wkrętaków w konkursie, nie było mnie w domu, potem poszedł po awizo po 3 dniach, a nasza pp zdąrzyła już paczkę wrócić do nadawcy...

Nie doręcza tego PP, tyłko właśnie jakiś kurier typu dpd, gls.

Dlatego niech nadawca składa reklamację.

mama68 napisał:
Nie doręcza tego PP, tyłko właśnie jakiś kurier typu dpd, gls.

Dlatego niech nadawca składa reklamację.

Sprawdzałem wszystkich kurierów z Polski - nigdzie nie widnieje przesyłka o takim numerze. Sam sklep też twierdzi że nie posiada DOWODU NADANIA. Jak to możliwe? Wydaje mi się że to jednak sklep jest niekompetentny. Gdy zapytałem o zwrot pieniędzy, odpowiedzieli mi że muszę pokazać dowód że przesyłki nie otrzymałem. Jak mogę coś takiego pokazać, skoro to nawet nie istnieje? :o

@ matteom5

zwróć się z prośbą o informację odnośnie przesyłki do kuriera który to wysłał czyli do firmy: Brucargo Air Freight

chociaż to nadawca powinien u nich reklamować na podstawie dowodu nadania, hm... nie posiadają dowodu nadania więc jak mają zamiar Ci udowodnić że wysłali ? Ja z miejsca 10 numerów mogę CI podać na przesyłki z Belgii do PL i powiedzieć że wszystkie są do Ciebie.

Dear Mateusz,

Thank you very much for placing your order.

We have sent you the invoice,the delivery information and the tracking information,it is the enough shipping proof.

We wish to apologize for any inconvenience that this may cause you.

Best Regards
Sabina

Nie wiem już jak ich zgiąć... Ja chcę tylko odzyskać pieniądze za coś, czego nie otrzymałem. Jak mogę udowodnić, że przesyłki nie otrzymałem?

Powrót