przetarg prowadzony w częściach - kryteria oceny ofert

• Autor wątku Autor wątku j.joanna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

j.joanna

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Jestem w trakcie przygotowywania założeń do przeprowadzenia postępowania o zamówienie publiczne (na usługi). Postępowanie będzie zapewne prowadzone w 2częściach (głównie ze względu na pewną rozdzielność ich zakresów tematycznych) - nie chcemy ryzykować, że nie zostanie złożona żadna oferta, dlatego, że Wykonawcom nie przypasuje pełen zakres tego, co chcemy zamówić. Z drugiej strony tak naprawdę byłoby dla nas korzystne, gdyby wygrał to jeden wykonawca, bo wtedy tylko z jednym podmiotem się kontaktujemy, wykonując pierwszą część prac poznaje projekt i jest mu łatwiej wykonać resztę itp. Moje pytanie jest takie: czy sądzicie, że dopuszczalnym jest w takiej sytuacji podanie w kryteriach oceny ofert, że dodatkowe punkty zostaną dodane za złożenie ofert na obie części, a nie tylko na jedną?
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie, to uprzejmie proszę o podpowiedź :)

całkowicie bez sensu... jak chcesz punktować ... dasz punkty za sam fakt złożenia ? Może złożyć nawet pustą kopertę... chyba nie o to Ci chodziło ... pewnie chodziło Ci o przyznanie punktów za wygranie w danej część a jak to zrobisz technicznie? ... moim zdaniem jest to niedopuszczalne, nieracjonalne i do oprotestowania

Święta racja. Zastanawiałam się nad dopuszczalnością prawną i tak mnie to zaabsorbowało, że nawet nie pomyślałam o stronie technicznej...
Szukam dalej. Zależy mi na tym, żeby zdobyć jednego wykonawcę na całość, ale jednocześnie nie chcę sobie wiązać rąk, że zrobione będzie albo wszystko, albo nic (nie mam niestety czasu, żeby pozwolić sobie na nierozpoczęcie żadnych prac).

Powrót