B
bebok12345
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 79
W 2019 r. złożyłem skargę do PINB, że sąsiad wybudował samowolę budowlaną w granicy działki bez mojej zgody i bez żadnej dokumentacji. Urząd pierwszej instancji dwukrotnie sprawę umorzył, a ja trzeci raz odwołuję się do WINB. Odwołanie wniosłem w czerwcu ub., a urząd miesiąc w miesiąc przedłuża rozpatrywanie sprawy, wyznaczając dodatkowe terminy zapoznania się z dokumentacją (w imię praw stron), rozpatrują niezwiązane ze sprawą błahostki, a omijają meritum sprawy – czy budowla wymagała pozwolenia i czy jest samowolą. Dokumentacja składa się tylko z wniosków stron bez dokumentacji technicznej. Pisałem już dwa ponaglenia do GUNB, ale Warszawa stwierdziła, że działania pozorowane urzędu są wskazane i nie zachodzi opieszałość czy bezczynność. Decyzję miałem otrzymać w wakacje, a jest styczeń kolejnego roku, mam wrażenie, że urząd popełnił wiele błędów i czeka na przedawnienie sprawy.
Czy mogę na obecnym etapie postępowania wysłać skargę do WSA na opieszałość WINB?
Czy mam możliwość złożenia skargi do wojewody na urzędnika?
Czy mogę na obecnym etapie postępowania wysłać skargę do WSA na opieszałość WINB?
Czy mam możliwość złożenia skargi do wojewody na urzędnika?
Ostatnia edycja: