Przeyłanie przez Bluetooth

• Autor wątku Autor wątku Rugier1144
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rugier1144

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Mam pytanie. Jak pobiorę coś tam kiedyś w przyszłości z neta (chodzi mi o gry java, muzyka, filmiki, tapety) to czy ja moge z nich legalnie korzystać i zgrać na telefon (oczywiście kiedy tam pisze że są darmowe)? I tu kłaniają się 2 pytania:D. Czy one są aby napewno darmowe? I 2: Czy mogę je przesłać komuś przez IRDE, BLUETOOTH'a i czy to będzie legalne?

Gry nie moze Pan przesłać, tapety, muzyke i filmiki owszem - ale do osób z którym utrzymuje Pan kontakty towarzyskie (rodzina, przyjaciele) art. 23 prawa autorskiego i dozwolony uzytek osobisty się kłania + opcja szukaj.

Nie wiem czy gry sa darmowe, jesli je umiescił tam autor lub osoba która miała do tego prawo i zezwala na sciąganie to wtedy można pobierać takie gry.

Nie no nie Pan:ooo: Aha. Czyli moge przesyłać osobom w stałym związku te rzeczy które są darmowe.
A takie które pobrałem z gazety, to moge ja przesłać komuś, a ten ktoś następnej osobie itd.? Ale przyjaciele to związek towarzyski?

Ostatnia edycja:
Gry obojetnie skąd są wyłączone z dozwolonego uzytku - chyba ze licencja stanowi inaczej. Przyjaciel co do zasady zalicza się do grona osób z art. 23 (chociaz słyszałem różne definicje przyjaciela).

No tak. Tylko nie dostałem konkret odpowiedzi:rolleyes:. Prosze jeszce raz przeczytać uważnie mój post z wczoraj:o. A np. Jak jakiś film ściągne z neta, to mogę go jakoś zmienić? Chodzi mi o typ pliku, np. z jakiegoś tam rozszerzenia na 3gp?

Może Pan go zmieniać ale nie rozpowszechniać...

Przecież bylo setki razy to na forum poruszane.. czy to w przyklejonym czy podobnym temacie na forum.

Colder napisał:
Może Pan go zmieniać ale nie rozpowszechniać...

Przecież bylo setki razy to na forum poruszane.. czy to w przyklejonym czy podobnym temacie na forum.

No ale to jest teraz sprzeczne z tym co Pan napisał w 1 poście:rolleyes: Tam Pan pisał, że można przesyłać (oprócz gier), a tu już co innego. Nie rozumiem.

Rozpowszechnianie poza krąg osób pozostających w związku towarzyskim. Chodzi tu o rozpowszechnienia np poprzed umieszczenie tego w internecie - jest to zabronione. Użyczenie komuś a rozpowszechnianie to nie są tożsame wyrażenia.

Aha, teraz rozumiem ;) Dziękuję :) Można zamknąć temat 8-)

Powrót