Przez film mam fobie psychiczną

• Autor wątku Autor wątku Mumineczek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mumineczek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, wiem, że to będzie jeden z najdziwniejszych tematów na forum. Ale proszę o zachowanie powagi, bo to nie jest żart ani nic zabawnego. Do rzeczy.

Przez pewnie film dostałem fobii psychicznej. Tak, to nie żart. Odkąd obejrzałem ten film, którego tytułu nie będę wymieniał przez przezorność, dostałem pewnego rodzaju fobii i natręctwa psychicznego. Stan ten utrzymuje się już przez ponad 10 lat.

Czy jest możliwość prawna pociągnięcia do odpowiedzialności wydawcę filmu i uzyskanie odszkodowania?

A kto Ci kazał to oglądać ? Masz dowody, że to przez ten film ?

Jestem w stanie w to uwierzyć, znałem osobę z podobnym przypadkiem, z tymże ona dostała nerwicy natręctw. To byłaby bardzo złożona sprawa, czasochłonna, wymagająca niemałych nakładów finansowych i przede wszystkim doskonałego prawnika. Udowodnienie związku między filmem, a pojawieniem się fobii, graniczy moim zdaniem z cudem. Sczerze, nie żyjemy w USA, gdzie takie sprawy mają rację bytu.

Mumineczek napisał:
... Czy jest możliwość prawna pociągnięcia do odpowiedzialności wydawcę filmu i uzyskanie odszkodowania?
Naoglądałeś się za dużo filmów z USA.

Mumineczek napisał:
Przez pewnie film dostałem fobii psychicznej. Tak, to nie żart. Odkąd obejrzałem ten film, którego tytułu nie będę wymieniał przez przezorność, dostałem pewnego rodzaju fobii i natręctwa psychicznego. Stan ten utrzymuje się już przez ponad 10 lat.
Znajdź jeszcze 99 osób, które obejrzały ten film i również od 10 lat mają po nim fobie i natręctwa, i pozywaj zbiorowo.
A jeśli przypadkiem nie znajdziesz takich osób, to zastanów się czy może twoje zaburzenia psychiczne nie mają innej genezy niż obejrzany film.

Powrót