przezóz tytoniu na wyspy

• Autor wątku Autor wątku QhardyQ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

QhardyQ

Witam,mam pytanie
Czy osoba nie pełnoletnia (16 lat ) może przewieść na wyspy dozwolona przez prawo ilość papierosów?

QhardyQ napisał:
Witam,mam pytanie
Czy osoba nie pełnoletnia (16 lat ) może przewieść na wyspy dozwolona przez prawo ilość papierosów?
a czy osoba 16-lenia moze isc do sklepu i kupic papierosy?

Wedle prawa angielskiego 16 lat stanowi pełnoletność. Moze zatem przewiezc te fajki zgodnie z prawem angielskim.

athina napisał:
Wedle prawa angielskiego 16 lat stanowi pełnoletność. Moze zatem przewiezc te fajki zgodnie z prawem angielskim.
ale wedle prawa polskiego tych fajek nie moze kupic, wiec moze byc klopot chocby na polskiej granicy.

Ostatnia edycja:
Ale moze je kupic w strefie bezclowej. czepiamy sie, bo sie czepic chcemy?

athina napisał:
Ale moze je kupic w strefie bezclowej. czepiamy sie, bo sie czepic chcemy?
jak widac piszesz by pisac, temat slabo znajac.
moze za chwile zalozymy ze papierosy beda pochodzily z innego kraju?

Boloney, po co ten sarkazm? Jak widac piszesz, by dopiec. 16 letnia osoba moze przewiezc przez granice papierosy do Anglii. Jak je zdobedzie nie jest moim problemem. Twoim tez. Pytanie brzmialo czy moze. Moze. A gdzie kupi co i jak....w pytaniu nie bylo. W Anglii jest osoba dorosla. Tylko tyle.

athina napisał:
Boloney, po co ten sarkazm? Jak widac piszesz, by dopiec. 16 letnia osoba moze przewiezc przez granice papierosy do Anglii. Jak je zdobedzie nie jest moim problemem. Twoim tez. Pytanie brzmialo czy moze. Moze. A gdzie kupi co i jak....w pytaniu nie bylo. W Anglii jest osoba dorosla. Tylko tyle.
masz jakis link na poparcie tego co mowisz?

athina napisał:
prosze, znalazlem dla ciebie, mam nadzieje ze to bedzie wystarczajaco jasne :P
How much duty-free can we bring back with us from holiday?

QhardyQ, okazuje sie, ze nie mozesz, prawda Boloney? Boloney zapomnial o tym kto pytał, bo mocno chcial dowalic mnie. Buahahahah:)))))))))) Brawo Boloney, trzeba glosno i wyraznie powiedziec, ze przed 17 rokiem nie ma opcji na przewoz fajek i gorzaly:) No:) Brawa dla Bonoey:)

athina napisał:
QhardyQ, okazuje sie, ze nie mozesz, prawda Boloney? Boloney zapomnial o tym kto pytał, bo mocno chcial dowalic mnie. Buahahahah:)))))))))) Brawo Boloney, trzeba glosno i wyraznie powiedziec, ze przed 17 rokiem nie ma opcji na przewoz fajek i gorzaly:) No:) Brawa dla Bonoey:)
nazywaj to jak chcesz, ja odpowiedzialem na pytanie odpowiadajac w pierwszym poscie, ty sie nie zgadzales, wiec dowiodlem ze mialem racje, jak dla mnie tyle w temacie.

Boloney, jak dla mnie byloby milo zauwazyc, ze jestem nia, nie nim....:P Ale to trudne, jesli ma sie klapki na oczach zwlaszcza, kiedy jedyna racja jakiej chce sie dowiesc jest najprawdopodobniej ta jedna od setek tygodni:):):) Pozdrawiam:)

athina napisał:
Boloney, jak dla mnie byloby milo zauwazyc, ze jestem nia, nie nim....:P Ale to trudne, jesli ma sie klapki na oczach zwlaszcza, kiedy jedyna racja jakiej chce sie dowiesc jest najprawdopodobniej ta jedna od setek tygodni:):):) Pozdrawiam:)

badz kim chcesz, dla mnie bez znaczenia, nie bawie sie w ogladanie profili, mam lepsze zajecia.
o czym mowisz, setek tygodni???

Ostatnia edycja:
Jeśli ktoś chce przewieść to powyżej 16 roku życia można max 4 sztangi
(a samolotem można do 16 sztang,ale kto normalny tyle bd wiózł?)

rozmawiałem z celnikiem francuskim ;)

Powrót