M
Macfly
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam . Jestem jeszcze nieletni ale chciałem się tylko skonsultować . Mam 17 lat za pół roku kończę 18 . i U mnie w szopie stoi samochód do którego mam bardzo duży sentyment . Jest to FSO Warszawa 1.5 89r. (według dowodu rejestracyjnego ) Mam zamiar wykonać kapitalny remont a potem przystąpić do przerejestrowania samochodu na mnie (jest zarejestrowany na mojego tatę) i tu są 2 problemy : Auto stoi 10 lat nie jest opłacone czy gdy podpiszę umowę kupna/sprzedaży to wszystkie nieopłacone opłaty OC (Warta ) przejdą na mnie (nie chcę ojca wkopać że musi tyle zapłacić bo nie zarabia za dużo ) a 2 auto na 100% jest z legalnego źródła miało dzwon i zostało wymienione prawe nadkole przednie .Ojciec zapomniał pojechać na stację diagnostyczną żeby mu nabili nową tabliczkę znamionową zastępczą . Po tym mieliśmy trudną sytuację finansową i ojciec zapomniał o Fiacie .Od tego czasu auto stoi w szopie kurzy się i zaczęła go brać rdza . Dlatego się pytam czy bez problemów idzie to auto przerejestrować na mnie i żeby wszystkie zaległe opłaty przeszedłby na mnie bo wyremontować auto to pikuś ale właśnie jak z rejestracją ? Nie chciał bym się pchać ku kierunku Żółtych tablic (zabytek) Bo jak wiadomo więcej z tego utrudnień niż pożytku .
Prozę a łopatologiczne wytłumaczenie dla średnio obeznanego w przepisach chłopaka .
Pozdrawiam Macfly
Prozę a łopatologiczne wytłumaczenie dla średnio obeznanego w przepisach chłopaka .
Pozdrawiam Macfly
Ostatnia edycja: