A
awisz1
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 79
Dwa lata temu przystąpiłam do długu tzn. podpisałam weksel itd. dot. to Fast Finanse S. A.Zabrano na poczet długu samochód ( miał cesje) , dług początkowo był 16 tys. po sprawie sądowej zmalał do 8 tys. Samochód wart w tym czasie tzn 2 lata temu 8 tys.jest , co dowiedziałam się miesiąc temu ( nikt nie informowało ) wyceniony na 1500 zł . Samochód jest przez 2 lata nie sprzedany ,obecnie pewnie , ponieważ nie jest garażowany, użytkowany wart tych pieniędzy. Ale dlaczego po pierwsze tak wyceniono samochód ,obecnie jego wartość powypadkowa to 1300 zł , po drugie nie starano się sprzedać, po trzecie , czy nawet po spłacie długu jeśli zostanie samochód to przejdzie na własność Fast Finanse S.A ajesli zwrócą w takim stanie to po co? Czy nie jest to działanie firmy windykacyjnej na naszą niekorzyść . Poza tym wysłałam pismo aby mnie poinformowano dlaczego taka sytuacja zaistniała, oraz czy jest to Firma , która kupiła dług , czy działają w imieniu Banku ,mało tego Pani poinformowała mnie przez telefon ,że jest jeszcze ,pomimo regularnych spłat 16 tys długu do spłaty , chciałam w związku z tym aby mi wyjaśniono jak jest faktycznie . W odpowiedzi , na którą czekałam ponad miesiąc przesłano wyrok Sadu i wycenę samochodu 1500 zł. Proszę o radę , co ja mam dalej robić , bo z tego wychodzi ,ze dług bedę spłacała w nieskończoność on zamiast się zmniejszać, zwiększa się.