Przywlasczenie mienia?? Zakup motoru

• Autor wątku Autor wątku robaczek99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robaczek99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Gosc sprzedal mi motor spisalem z nim umowe kupna sprzedazy podpisal sie przy mnie.
dostalem pojazd, karte pojazdu, 1 kluczyk nie dostalem dowodu osobistego poniewaz powiedzial ze zaginol o czym jest dopisek na umowie kupna sprzedazy.

oplacilem umowe w US.

przy probie zarejestrowania pojazdu uslyszalem ze pojazd nie jest wyrejestrowany i jezeli byly wlasciciel go nie wyrejestruje to ja bez dowodu rejestracyjnego nie moge go zarejestrowac

on powiedzial ze go nie wyrejestruje

teraz dostalem od niego informacje ze zlozyl na policji sprawe przeciko mnie o przywlaszczenie mienia.

Czy cos mi z to grozi ? przecize on mi ten motor sprzedal i wprowadzil mnie w blad ze nie posiada dowodu rejestracyjnego.

a jakie mienie mialbyś przywłaszczyć ? - ten motor czy pieniądze które powinienes mu wypłacić za niego?

no pieniadze dostal a zglosil sprawe ze przywlaszczylem sobie motor

skoro podpisana była umowa sprzedaży motoru, przekazałeś pieniadze....(na co jak domniemuję posiadasz stosowne pokwitowanie) to nastąpiło przeniesienie prawa własności motoru....więc nie mogłeś przywłaszczyć czegoś co należy do ciebie...

ale jaki kwit musze posiadac przy daniu mu gotowki do reki? nie mam przeciez nic innego jak podpiana umowa z kwota zakupu

Powrót