przywłaszczenie mienia pracodawcy

• Autor wątku Autor wątku sylwana30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sylwana30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
pracuje jako PH w ogolnopolskiej firmie, po kilku m-cach pracy pracodawca poinformował mnie ze chce rozwiazać umowe o prace z zachowaniem okresu wypowiedzenia. doszło do ostrej wymiany zdan po czym opuscilam wzburzona biuro firmy i wrocilam do domu samochodem sluzbowym. nastepnego dnia ochłonełam i skontaktowałam sie telefonicznie z pracodawcą w celu uzgodnienia zdania rzeczy służbowych tj samochod , telefon, notebook. pracodawca umówił się ze mna za dany dzien i godzine. dnia nastepnego w moim domu zjawiła sie policja w celu odebrania rzeczy pracodawcy. dobrowolnie wydałam ww mienie nie wiedząc o co chodzi. okazało sie że pracodawca zawiadomił policje o popełnieniu przestępstwa z art 284 par. 2 kk. Nie przywłaszczyłam żadnego mienia, chciałam po prostu dalej pracować, jak mam to udowodnić?

A czy faktycznie tego dnia kiedy doszło do spięcia umowa została skutecznie rozwiązana?

to zależy co oznacza skuteczne rozwiązanie, nie podpisałam wypowiedzenia, a na swiadectwie pracy jako przyczyne rozwiazania umowy podano art 30 par p.2 kp

Powrót