Przywlaszczenie mienia

• Autor wątku Autor wątku Dahmarra
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dahmarra

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, bardzo prosze o porade. Moj brat ozenil sie 5 lat temu, 3 lata temu juz byl po rozwodzie. W domu swojej bylej zony zostal motor, ktorego wlascicielami byli moj ojciec i brat wlasnie (wartosc ok. 10000PLN). Moj ojciec zmarl 4 lata i zgodnie z orzeczeniem spadkowym motor nalezy do mnie i mojej matki (moj brat zrzekl sie spadku) niestety byla zona mojego brata oswiadczyla, ze nie odda tego motoru dopoki moj brat nie splaci jej calosci kwoty nalozonej na niego przez sad przy podziale majatku. Nie wiem co teraz robic. Czy isc na policje, aby oni pomogli mi odebrac nasza wlasnosc, czy moze lepiej zalozyc sprawe o przywlaszczenie mienia. Byla zona mojego brata nie chce wydac nam tego motoru, dopoki moj brat sie z nia nie rozliczy, tyle ze w tym momencie to on juz nie ma do tego motoru zadnego prawa. Z gory dziekuje za porade. Pozdrawiam. Dagmara

Wyślij poleconym wezwanie do wydania rzeczy zaznaczając stosowny termin. W razie braku odzewu wytocz powództwo windykacyjne, a także zgłoś sprawę organom ścigania.

Powrót