Przywłaszczenie pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku tomaszekbdg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomaszekbdg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam potrzebuje pomocy gdyz moj pracodawca chce ode mnie pieniadze ktorych ja nie wziolem a jak on uwaza odebralem je od klienta i zabralem dla siebie!! sprawa wyglada nastepujaco: jestem dostawca sprzetu RTV i AGD i 20 kwietnia zawiozlem klientowi zamowiony przez niego sprzet. Odebralem kwote ktora byla na dokumencie WZR. Rozliczylem sie w kasie i bylo wszystko ok az do dnia 10maja kiedy moj pracodawca powiadomil mnie iz w dniu 20kwietnia system popelnil blad i kwota ktora mialem odebrac jest o 2tys zl wyzsza. Pracodawca twierdzi ze ja przywlaszczylem sobie te pieniadze i zada ode mnie natychmiastowej splaty dlugu. nie wiem co mam zrobic. Posiadam kserokopie dokumentow stwierdzajacych iz wplacilem wszystko do kasy z tym ze pracodawca powiedzial ze to byl blad systemu i ja mam teraz oddac roznice czyli 2tys. zl!!!!! Bardzo prosze o pomoc!!! z gory dziekuje

Trochę namotałeś, ale rozumiem, że nie chodzi o przywłaszczenie pieniędzy, bo nie pobrałeś od klienta wyższej kwoty, tylko o chęć obciążenia Ciebie przez szefa za błąd w systemie. Zatem pytanie: kto w firmie wystawia dokumenty, na podstawie których pobierasz od klientów zapłatę za towar?

w firmie faktury wystawia dyspozytor lub szef transportu i to dyspozytor popelnil blad!!!! ale teraz moi ze to moja wina i itak ja mam to zaplacic!!! czy mam sie czego obawiac??????

Nie bardzo rozumiem: co jest Twoją winą, jeśli to dyspozytor popełnił błąd?

Powrót