Przywłaszczenie

• Autor wątku Autor wątku djbabunia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

djbabunia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Moja firma dostarczyła do klienta szafę wartą 60 000 zł, klient po 3 miesiącach wciąż nic nie zapłacił,dodatkowo twierdzi, że żadnej szafy nie ma i o co nam w ogóle chodzi. Chcę złożyć zawiadomienie do prokuratury o wyłudzenie i przywłaszczenie. Świadkami są pracownicy, którzy tą szafę wnieśli. Czy przed złożeniem zawiadomienia muszę wystawić fakturę? Jak to wszystko zrobić, żeby było najlepiej z prawnego punktu widzenia?

a masz jakieś kwity w ogóle na tę usługę, że wykonana, towar odebrany?

nie, nie jest to jednak do niczego potrzebne

djbabunia napisał:
Niezła ta twoja firma. Dostarczyć szafę za ponad 60.000 zł bez żadnych potwierdzeń.
djbabunia napisał:
Świadkami są pracownicy, którzy tą szafę wnieśli.
Być może rzeczywiście pracownicy nie dostarczyli tej szafy.
djbabunia napisał:
Czy przed złożeniem zawiadomienia muszę wystawić fakturę?
Nie musisz.
djbabunia napisał:
Jak to wszystko zrobić, żeby było najlepiej z prawnego punktu widzenia?
Najlepiej to wskazać jak najwięcej dowodów, które mają zostać przeprowadzone. Najlepiej to oczywiście skorzystać z usług profesjonalisy, bo organy ścigania nie zawsze działają sprawnie, a udział profesjonalnego pełnomocnika, to zawsze większe gwarancje, że sprawa zostanie wyjaśniona

nie wiem w czym mialby pomóc pełnomocnik poza pismami, sam rownież jestem świadkiem

djbabunia napisał:
tak uważasz?
djbabunia napisał:
dodatkowo twierdzi, że żadnej szafy nie ma i o co nam w ogóle chodzi.
ty twierdzisz że jest, on - że nie ma. więc w procesie cywilnym TY masz udowodnić że jest. ale skoro twierdzisz jak wyżej że kwity do niczego niepotrzebne to krzyżyk na drogę i fingers crossed!

ps. chyba trafiłeś na nauczyciela biznesu. cóż, lekcje kosztuja...

Powrót