F
Filip Kenig
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Dzień dobry.
Piszę do Państwa wszystkich wiadomość, z prośbą o poradę.
Mianowicie moja luba zakupiła przed rokiem telefon w jednej z sieci telekomunikacyjnych.
Telefon na gwarancji, komplet dokumentów jest, wszystko było w jak najlepszym porządku.
Lecz telefon zaczął się bardzo często psuć.
Teraz będzie trafiał do serwisu piąty raz(!)
I teraz przechodzę do meritum.
Ustawa która weszła w życie:
Kupujesz przez internet? Będzie zmiana prawa. Masz 14 dni na zwrot towaru! - Gazetawroclawska.pl
( artykuł tyczy się głównie zakupów w sieci, ale telefon został zakupiony w punkcie naziemnym, w 'normalny sposób ' )
nie obejmuje nas, bo jak wiadomo - prawo nie działa wstecz.
I pytanie / prośba do Państwa na jaki paragraf / artykuł / ustawę (?) mogę się powołać, by ów operator, dał mi nowy - wreszcie nie psujący się apararat telefoniczny.
Mam poważne podstawy, by sądzić, że ten telefon ma ukrytą wadę.
Nie jedną. O której nikt mi w salonie nie chce powiedzieć, a serwisanci po omacku błądzą, wgrywając tylko nowego softa, czyli odświeżając interfejs telefonu.
A nie tu leży problem.
Słyszałem, ale nie wiem ile w tym prawdy, że jeśli telefon/przedmiot odmówi posłuszeństwa przynajmniej 3 razy w ciągu roku, można ubiegać się o nowy.
Czy to jest prawda?
Co napisać w oficjalnym liście do operatora? Paragraf, ustawa, ustęp ?
Dziękuję Państwu bardzo za wszelkie porady
Piszę do Państwa wszystkich wiadomość, z prośbą o poradę.
Mianowicie moja luba zakupiła przed rokiem telefon w jednej z sieci telekomunikacyjnych.
Telefon na gwarancji, komplet dokumentów jest, wszystko było w jak najlepszym porządku.
Lecz telefon zaczął się bardzo często psuć.
Teraz będzie trafiał do serwisu piąty raz(!)
I teraz przechodzę do meritum.
Ustawa która weszła w życie:
Kupujesz przez internet? Będzie zmiana prawa. Masz 14 dni na zwrot towaru! - Gazetawroclawska.pl
( artykuł tyczy się głównie zakupów w sieci, ale telefon został zakupiony w punkcie naziemnym, w 'normalny sposób ' )
nie obejmuje nas, bo jak wiadomo - prawo nie działa wstecz.
I pytanie / prośba do Państwa na jaki paragraf / artykuł / ustawę (?) mogę się powołać, by ów operator, dał mi nowy - wreszcie nie psujący się apararat telefoniczny.
Mam poważne podstawy, by sądzić, że ten telefon ma ukrytą wadę.
Nie jedną. O której nikt mi w salonie nie chce powiedzieć, a serwisanci po omacku błądzą, wgrywając tylko nowego softa, czyli odświeżając interfejs telefonu.
A nie tu leży problem.
Słyszałem, ale nie wiem ile w tym prawdy, że jeśli telefon/przedmiot odmówi posłuszeństwa przynajmniej 3 razy w ciągu roku, można ubiegać się o nowy.
Czy to jest prawda?
Co napisać w oficjalnym liście do operatora? Paragraf, ustawa, ustęp ?
Dziękuję Państwu bardzo za wszelkie porady