J
jaoskar
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Chciałem prosić o radę.Mam 38 lat.W dzieciństwie ojciec znęcał się nade mną fizycznie i psychicznie kilkanaście lat.To odcisnęło piętno na moim całym życiu.W wieku 26 lat podjąłem psychoterapię by wychodzić z cierpienia i bólu które mi towarzyszyło nieustannie.Po ok. 8 latach część moich krzywd udało mi się zrozumieć, a to jednocześnie złagodziło moje rany.Niestety wieloletnie katowanie dokonało we mnie trwałych zmian psychicznych i fizycznych.
Ostatnio zastanawia mnie sprawa - jak ma się Prawo Karne do takich czynów, których doznając w dzieciństwie nie sposób powstrzymać.Ofiara zaczyna rozumieć swoje krzywdy dopiero po latach. Czy teraz mam szansę wyrównać w jakikolwiek sposób doznane krzywdy? Czy mój ojciec może zostać oskarżony?Czy też jego czyny są dziś po za prawem?...
Ostatnio zastanawia mnie sprawa - jak ma się Prawo Karne do takich czynów, których doznając w dzieciństwie nie sposób powstrzymać.Ofiara zaczyna rozumieć swoje krzywdy dopiero po latach. Czy teraz mam szansę wyrównać w jakikolwiek sposób doznane krzywdy? Czy mój ojciec może zostać oskarżony?Czy też jego czyny są dziś po za prawem?...
Ostatnia edycja: