psycholog wiezienny

• Autor wątku Autor wątku jolaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jolaa

Użytkownik
Odpowiedzi
104
Witam. Chciałabym sie poradzić czy w ZK w którym jest ktoś z rodziny , można kontaktowac sie z psychologiem wieziennym odnośnie pordady co do zachowania osadzonego? jesli ktoś ma jakikolwiek kontakt do psychologów wieziennych prosze o informacje, sprawa pilna

Ale jak sobie to wyobrażasz? Psycholog ma opowiadać o więźniu komuś spoza służby? Ba - nawet funkcjonariuszom nieuprawnionym nie powinien opowiadać.
Masz jakieś spostrzeżenia odnośnie zachowania skazanego/tymczasowo aresztowanego? Opisz i wyślij oficjalnym pismem.

jak sobie wyobrażam? normalnie. psycholog wiezienny wie jak rozmawiac ze skazanymi i moze poradzic cos lub dac jakies wskazowki jak prowadzic rozmowe aby nie pogorszyc sytuacji ... zwykly psycholog takiej wiedzy nie ma . stad moja prosba. co w tym dziwnego ? gdyby mi udalo sie skontaktowac z takim psychologiem to glupia nie jestem wiem ze nie moga udzielac zadnych informacji o skazanych . Ale informacje ogolne juz tak !

Nie ma takiej możliwości. Musisz to przyjąć do wiadomości.

jolaa napisał:
jak sobie wyobrażam? normalnie. psycholog wiezienny wie jak rozmawiac ze skazanymi

A. Czyli chcesz umówić się na płatną poradę z psychologiem. Nie, nie ma wykazu psychologów więziennych.
A do zadań psychologa w konkretnym więzieniu nie należy udzielanie porad osobom z zewnątrz.

Powrót