W
White-Raven
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam wszystkich.
Moja dziewczyna wysłała do kilkunastu czasopism swój artykuł
w treści email napisała
po miesiącu dowiaduje się że jej artykuł jest w czasopiśmie xxx. Wydawca czasopisma w żaden sposób nie kontaktował się z nią w celu uzyskania zgody.
w regulaminie czasopisma znajduje się
poniżej zamieszczony tekst dotyczący publikacji
i teraz moje pytanie:
czy wydawca miał prawo bez kontaktowania się z nią publikować artykuł ?
i jakiej treści klauzule powinna ona zamieszczać w takowym emailu by taka sytuacja się nie powtórzyła
Moja dziewczyna wysłała do kilkunastu czasopism swój artykuł
w treści email napisała
Pragnąc nawiązać współpracę z XXX załączam moje artykuły na temat yyy Pozdrawiam Monika ...
po miesiącu dowiaduje się że jej artykuł jest w czasopiśmie xxx. Wydawca czasopisma w żaden sposób nie kontaktował się z nią w celu uzyskania zgody.
w regulaminie czasopisma znajduje się
poniżej zamieszczony tekst dotyczący publikacji
Warunki przyjmowania tekstów do druku
Redakcja przyjmuje teksty napisane na komputerze. Należy przysłać wydruk komputerowy
oraz dyskietkę lub wysłać artykuł pocztą elektroniczną na adres e-mail: i.malanowska@
tpdzg.org.pl. Teksty powinny być napisane z zachowaniem obowiązującej pisowni oraz
mianownictwa polskiego.
W wykazie piśmiennictwa, ułożonym w porządku alfabetycznym, powinna być zachowana
następująca kolejność: nazwisko autora, pierwsza litera imienia, tytuł pracy, wydawca,
miejsce i rok wydania.
Redakcja nie zwraca nadesłanych materiałów i zastrzega sobie prawo dokonywania skrótów
i innych formalnych zmian w treści artykułów.
i teraz moje pytanie:
czy wydawca miał prawo bez kontaktowania się z nią publikować artykuł ?
i jakiej treści klauzule powinna ona zamieszczać w takowym emailu by taka sytuacja się nie powtórzyła