Publikacja informacji.

• Autor wątku Autor wątku tomek.dzieciol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomek.dzieciol

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie.

Mam nadzieję że znajdzie się odpowiedz na moje pytanie:)
Zajmuję się moderacją pewnej strony internetowej( firmy w której pracuję).
Moja firma zajmuje się handlem w sektorze energetycznym. Posiadamy bardzo ,,chodliwe'' informacje. Chcę je wykorzystać do podniesienia ilości odwiedzin naszej strony internetowej. Plan jest taki aby umieścić na naszej stronie ww informacje a następnie pozycjonować naszą stronę pod kątem tych informacji.
Interesuje mnie aspekt prawny publikacji takich informacji. Informacje te są raczej ogólnodostępne na stronach producentów krajowych jak i zagranicznych, ewentualnie są dostępne w kilku przypadkach pod nr telefonów których przedstawicielstwa raczej nie ukrywają :)
Generalnie chcemy być pierwszymi którzy zbiorą je wszystkie do kupy i przedstawią w jednej tabeli. Pytanie które mi się nasuwa to czy jest to zgodne z prawem. Czy mogę zlecić firmie zrobienie skryptu który będzie pobierał informacje z innych stron i umieszczał je u mnie? Czy muszę posiadać jakieś zezwolenie na tego typu działanie ze strony firm od których będę pobierał? Proszę o pomoc ponieważ temat dla mnie jest istotny a bez podkładki prawnej nie ruszę z miejsca.

Przypominam się i liczę że ktoś pomoże.

Powrót