publikacja treści politycznych na fanpageu gminy

• Autor wątku Autor wątku wampir_wawelski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wampir_wawelski

Użytkownik
Odpowiedzi
260
Witam.
Mam takie pytania dotyczące funkcjonowania strony fanpegu gminy oraz sołectw (oficjalnej strony) na FB.
1. Na danej stronie fan page FB, która jest oficjalną stroną fan page gminy, publikowane są treści polityczne, zgodne z upodobaniami burmistrza, co też wielu się nie podoba, czy takie sprawy są jakoś regulowane? Często publikowane są materiały informacyjne i to się miesza z czysto polityczną indoktrynacją.
2. Burmistrz blokuje korzystających z FB krytykujących materiały polityczne. W efekcie, wiele osób nie ma dostępu do informacji dotyczących funkcjonowania i spraw bieżących urzędu.
3. W gminie jest przyzwolenie na takie zachowania w sołectwach z zaprzyjaźnionymi sołtysami i lokalnymi działaczami burmistrza, co też kończy się na tym, że materiały polityczne jak i na fan peagu gminy tak i na fan peagach sołectw są powielane. Czy można prawnie zwracać uwagę, reagować na takie zachowania? często na tych stronach sołectw (które są zazwyczaj jednym źródłem informacji o sprawach obecnych w danej społeczności), publikowane są i bieżące informacje, ale też obecnie to się miesza z plakatami wyborczymi.

Mówię tutaj nie o realizacjach, koncepcjach czy czegokolwiek związanego z pracą jednostek samorządu, tylko uprawiana jest czysta propaganda wyborcza. Nie reprezentuje żadnej politycznej strony, zwyczajnie nie podoba mi się wykorzystywanie pozycji i dostępu z racji pełnionej funkcji burmistrza czy też sołtysów do głoszenia spraw nie związanych z wykonywanymi obowiązkami a przeciwnie, uprawiania czystej polityki. Dzięki za info.

Ostatnia edycja:
Powrót