Publikowanie prywatnych danych bez zezwolenia

• Autor wątku Autor wątku lukaszkowalski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
L

lukaszkowalski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Mam pytanie. Co grozi za rozprzestrzenianie prywatnych danych osobowych w internecie? Chodzi mi np. o zdjęcia zrobione z ukrycia i te prywatne wykradzione, pomawianie, śledzenie i opisywanie prywatnego życia danej osoby? Mam silne podejrzenie, że mnie to spotkało bo się zetknąłem wiele razy z zaczepkami nieznanych mi osób. Obrażano mnie, ośmieszano i komentowano moje życie prywatne. Podejrzewam, że jest to zamknięta grupa na facebooku, bądź też innym portalu społecznościowym który umożliwia właśnie takie rzeczy. Nie mam niestety na to dowodów. Chciałbym zaznaczyć, że jedna osoba została złapana za wykonywanie zdjęć, ale uniknęła kary - policja to zignorowała. Przez ostatnie kilka lat zdarzały mi się bardzo niemiłe sytuacje w przestrzeni publicznej. Czy ktoś miał podobny problem? Jeśli tak to jak sobie można z czymś takim poradzić. ***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
lukaszkowalski napisał:
... Nie mam niestety na to dowodów. ...
To na jakiej podstawie twierdzisz to co tutaj opisałeś?
lukaszkowalski napisał:
... Chciałbym zaznaczyć, że jedna osoba została złapana za wykonywanie zdjęć, ale uniknęła kary - policja to zignorowała. ...
Prawidłowo, nie ma obowiązku uzyskiwania zgody na zrobienie zdjęcia.

PS.

Może trzeba zacząć od siebie?:what:

Wie Pan co odnoszę wrażenie, że nie zależy Panu na pomocy innym ludziom. Pytanie po co Pan zamieszcza komentarz który nic nie wnosi do tematu? Upaja Pana krzywda innych ludzi?

Co ma Pan na myśli przez "Może trzeba zacząć od siebie"? Niech Pan rozwinie jestem ciekaw. Zna mnie Pan?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót