punkty karne

• Autor wątku Autor wątku magha
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magha

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam pytanie, czy ktos orientuje sie ile punktow kary i jaka kare dostane za poruszanie sie autem na provisional license bez opiekuna?auto jest na moje nazwisko i ma wszystkie oplaty. Na moim koncie mam juz 6 pkt karnych a dopuszczalne w uk to 12, otrzymalem je rok temu i czy jest mozliwosc pojscia na kurs kasujacy te stare pkt jesli mam provisional? z gory dziekuje za odpowiedz:sad:

Poruszanie się autem na "provisionalu" jest nielegalne, pewnie masz tego świadomość...Możesz dostać od 3 do 6 punktów karnych, do Ł1000 kary, możesz również zostać zdyskwalifikowany. I nie ma znaczenia, że auto ma ubezpieczenie na Twoje nazwisko, ponieważ jako kierowca bez pełnego prawa jazdy musisz jeździć z opiekunem. W przeciwnym razie łamiesz warunki ubezpieczenia. Chyba nie warto...

Czy orientujesz sie czy punkty karne na provisional mozna zredukowac jakims kursem?

To ile otrzymasz pkt karnych zalezy od wielu czynnikow np. czy auto mialo "L" na samochodzie, czy przekroczyles predkosc, czy byles pod wplywem alkoholu........itd.

Pkt. karne mozna wykasowac po 3 latach.

Czy ktos moze mi odpowiedziec czy jest mozliwosc przejscia kursu ktory przed uplywem tych 3 lat zredukuje punkty na provisional?Czy moze wogole nie ma takiej opcjii dla uczacych sie kierowcow?Czy ktos orientuje sie jak to wyglada?Prosze o pomoc:(

You are a provisional driver so unless you already have four points or more you are not at risk of a ban under the totting up procedure where a 6 months ban is possible even for a provisional driver if you reach 12 points.

With regards to the New Drivers' Act this only applies to probationary drivers. If you commit a further offence once you have passed your test then the points you will acquire for these offences will come into play and your licence will be revoked as a result and there is no appeal against this.

Powrót