PUP Kombinatorka szefa?

• Autor wątku Autor wątku xLokson
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xLokson

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam,
Chciałem was poprosić o radę. Poszedłem na rozmowę kwalifikacyjną, później na dzień próbny do salonu pewnej topowej marki telewizyjnej. Wszystko ładnie pięknie, ładne ciuchy, Francja elegancja. Szef pod koniec dnia próbnego oznajmił mi, że chce ze mną współpracować jeśli ja też chce, to ja mu, że tak podoba mi się. No i wtedy zrobiło się pod górkę, szef poprosił żebym się zarejestrował w urzędzie pracy i on przez urząd mnie zatrudni bo dostanie jakieś dofinansowania. Chciałem zapytać czy nie ma w tym żadnych niekorzystnych dla mnie przekrętów, z czym wiąże się takie dofinansowanie, szef powiedział, że dla mnie to nie ma różnicy, ale jakoś mnie to nie przekonało. Proszę o radę. Pozdrawiam.

xLokson napisał:
Chciałem zapytać czy nie ma w tym żadnych niekorzystnych dla mnie przekrętów, z czym wiąże się takie dofinansowanie, szef powiedział, że dla mnie to nie ma różnicy, ale jakoś mnie to nie przekonało
Tnie koszty,zapewne dofinanusją go pod wzgledem składkowym. Istnieje jednak ryzyko,ze po upływie tego czasu on panu nie przedłuży umowy tylko weźmie kolejnego kandydata " z urzędu pracy" by dalej korzystać z tańszej siły roboczej.
Musi pan sie dowiedziec w PUP czy po ustaniu tego "dofinansowania" pracodawca ma obowiazek pana zatrudnić na "normalnych" warunkach czy nie...

Dzięki wielkie za odpowiedź :>

Powrót