Puste pudełko po klockach

• Autor wątku Autor wątku Rkkm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rkkm

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Witam
Ostatnio zauwazylem na olx oferte z klockami lego. Tytul ogloszenia to "Sprzedam " a w opisie jedynie sa informacje o wysyłce, na zdjeciu zestaw klockow a dokladniej pudełko, kupilem to po okazyjnej cenie, dotarlo do mnie wlasnie puste pudelko, sprzedawca zaslania sie tym ze nigdzie w ofercie nie bylo napisane ze sprzedaje klocki a na zdjeciu bylo wylacznie pudelko, czy moge obrac jakakolwiek linie obrony czy to moja wina bo nie pomyslalem a sprzedawca jest bezwiny?

Ciut za późno na wątpliwości. Takie rzeczy należy dopytać przed wykonaniem przelewu.

Czyli nie mam żadnych praw w tej sytuacji?

ależ masz prawo :
przyjąć z godnością nietrafiony zakup i potraktować to jako naukę na przyszłość

poza tym regulamin olx mówi coś*na temat wpłat na konto ?

Jeżeli było to 1/2 lub miej to przemawia na korzyść sprzedającego.
Jeżeli 9/10 to i tak nic nie zmienia.
Przedmiotem umowy, wobec braku opisu jest to, co na zdjęciu. Umowę wykonano poprawnie.

Czy cokolwiek zmieni to, że sprzedawca podał link do oferty na grupie lego na facebooku i napisal tam ze sprzedaje zestaw a nie samo pudelko?

Robisz z ujawniania faktów serial?
Opisz wszystko po kolei.

Zobaczyłem na FB post z grupy ze sprzedaza lego, z oferta zestawu lego, bylo napisane ze to zestaw, pod tym byl link do olx, na olx tytul ogloszenia sprzedam, na zdjeciu karton z klockow, w opisie " uzywane w idealnym stanie" oraz informacje o wysylce, napisalem do sprzedawcy, poprosilem o nr konta, podalem dane, paczka dotarla a tam puste pudełko, tyle histori :)

Jak rozumiem nic to nie zmienia ze w poscie na FB pisalo ze to zestaw a nie samo pudelko bo umowa zostala zawarta na olx a nie FB ?

Poza platformą OLX. Zapewne w mailach, rozmowie telefonicznej lub za pomocą przekazu podprogowego.

no pisalismy na platformie olx i przez nia sprzedawca podal mi dane do przelewu a ja dane do wysylki.

A regulamin OLX przed zaakceptowaniem przeczytałeś?

Powrót