Pytania - licencja CC

• Autor wątku Autor wątku iseeyo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iseeyo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Poczytałem trochę o licencji Creative Commons, ale jednak chciałbym się upewnić odnośnie kilku rzeczy. Dzieło jest udostępniane za darmo na licencji Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 (CC-BY-SA), zatem mogę je dowolnie modyfikować i udostępniać niekomercyjnie, jeśli będę to robił na tej samej licencji i umieszczę informacje o twórcy? Czy jest jeszcze coś potrzebne oprócz w/w rzeczy?

iseeyo napisał:
Dzieło jest udostępniane za darmo na licencji Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 (CC-BY-SA), zatem mogę je dowolnie modyfikować i udostępniać niekomercyjnie, jeśli będę to robił na tej samej licencji i umieszczę informacje o twórcy?
No, tak wynika z zapisów licencji, daje ona możliwość tworzenia i rozpowszechniania między innymi opracowań utworów (utworów zależnych w terminologii licencji).
... i umieszczę informacje o twórcy?
dokładnie to: "Utwór należy oznaczyć w sposób określony przez Twórcę lub Licencjodawcę" - czyli trzeba się dostosować do warunków licencji w tym względzie, jeśli autor / licencjodawca miał jakieś dodatkowe zastrzeżenia w tym względzie.

Powrót