pytania psychologa szkolnego dotyczące matki

• Autor wątku Autor wątku kokris
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kokris

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Moje dziecko ma 9 lat i na moją prośbę,ma spotkania z psychologiem szkolnym.Chętnie chodził na te zajęcia,ale na ostatnich miał pytania na które nie umiał odpowiedzieć np. jak mama pije to czy miesza alkohole piwo z wódką itp.Dziecko uczy się dobrze,i nie sprawia problemów wychowawczych.Mam pytanie czy p.psycholog ma prawo tak dogłębnie rozmawiać z dzieckiem?i jak mogę wypisać ,lub nie posyłać na dalsze spotkania.

Isc do psychologa i powiedz ze rezygnujesz z tych spotkan.

Dzięki za odpowiedż;mam obawy jak to przyjmie pani psycholog,bo był okres że nie odpowiadała na dzień dobry co było przykre.

Niech pani pamięta, że to pani decyduje kiedy i z kim spotyka się pani dziecko, a nie szkoła czy psycholog. Niekiedy jest to trudne, bo psycholog i pedagog czasami w szkole nadużywają władzy. To oczywiście moje zdanie, na podstawie moich doświadczeń. Dlatego poszłabym do psychologa i wyraźnie i jasno powiedziałabym, że od dnia dzisiejszego kończę spotkania psychologiczne z moim synem i w związku z tym dziękuję za te zajęcia. Jak będzie się bronić, że jeszcze nie czas dodałabym, że zabraniam na te spotkania i rozmowy z psychologiem i pedagogiem bez mojej obecności.

Bardzo dziękuję za mądrą i obszerną radę.Teraz wiem że grzecznie i konkretnie mogę podziękować za te zajęcia.Teraz mam jasne dalsze działanie,miałam obawy jak postąpić żeby nie zaszkodzić z poważaniem

Powrót