PYTANIE 278& 1kk

• Autor wątku Autor wątku Spoon21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Spoon21

Użytkownik
Odpowiedzi
55
Witam
jestem oskarżony o 278 & 1 kk kradzież rzeczy ruchomej o łącznej wartości 630 zł
w miedzy czasie dochodzenia uległem wypadkowi w skute czego stałem się osobą niepełnosprawną ze znacznym stopniem niepełnosprawności :( Sąd w Krakowie tymczasowo zawiesił mi postępowanie karne ... ostatnio doszło do Mnie pismo że całą rozprawę chcą przenieść mi z Krakowa do Bydgoszczy(gdzie mieszkam) gdyż po przebadaniu mnie przez lekarzy sadowych stwierdzono że niee mogę podróżować ale za to mogę uczestniczyć w rozprawach sądowych...
więc co d mojego pytania brzmi ono następująco
1. Czy mogę poddać dobrowolnemu poddaniu się karze?...(czy wie moze ktoś jak taki wniosek o dobrowolnemu poddaniu sie karze wygląda ??)
2. Jakiego wyroku mogę sie spodziewać??
Za odp z góry dziekuję

Nie stanołem jeszcze przed sądem gdyż sprawa była zawieszona z powodu mojego wypadku i długiemu pobytowi w szpitalu. Nie byłem do tej pory karany. , z tego co widziałem w aktach sprawy mam również dobra opinię z wojska.
Okoliczności są to że podczas pełnienia jednej ze służ w wojsku "przywłaszczyłem sobie parę rzeczy o łącznej wartości 630zł
Po rewizji ŻW w domu znaleziono u Mnie komplet umóndórowania który według speców wojskowych jest wart ok 369 zł
po czym dozucili mi jeszcze parę innych rzeczy które im zagineły.
i wyszło im 630 zł
:(

jeżeli wolno jeszczę spytać odnośnie kosztów sadowych jak sprawa wygląda ??
Chciał bym nadmienić ze obecnie jestem na ręcie i mój dochód na ręke wynosi 619 zł

zastanawiałem sie ostatnio czy niee poddać sie dobrowlonie karze gdyż kosztuje mnie to dużo nerwów i czasu który mógł by teraz poświecić swojej rehabilitacji

Proszę nie pisać jednego postu pod drugim.

Ale akt oskarżebnia już poszedł do sądu, czy tak?
To w ogóle jest w sądzie normalnym czy wojskowym?

W Pana przypadku-albo poniesie Pan koszty albo poniesie je Skarb Państwa.

tak pozew trafił już do wojskowego sądu garnizonowego w Krakowie ale ostatnio przysłali Mi pismo ze "zastanawiają" się nad przeniesieniem sprawy do Bydgoszczy (też do sądu garnizonowego)

Powrót