Pytanie dot. asystenta sędziego

• Autor wątku Autor wątku asia81
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asia81

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam Serdecznie :!:
Natknęłam sie ostatnio na informację dotyczącą ilości etatów w okręgowym sądzie na asystenta sędziego. Pracuję w urzędzie... więc....Zaczełam się zastanawiać....:ooo: Mam pytanko, czy ktoś z Was może wie, ile zarabia asystent sędziego - w sądach powszechnych i administracyjnych :?: czy to jest jakaś konkretna płaca :?:
Wielkie dzięki- z góry za każde info. Pozdrawiam

1 sąd apelacyjny 3.015-3.450
2 sąd okręgowy 2.690-3.010
3 sąd rejonowy 2.370-2.685
Są to kwoty brutto. Wymaganiem oprócz wykształcenia prawniczego jest dwuletni staż w organach wymiaru sprawiedliwości (sąd lub prokuratura), jeżeli Pani takiego nie ma, nie dostanie etatu.

...

chyba rok stażu zakończonego egz. urzędniczym...albo duże plecy ;)

w innych miastach wymóg stażu stosowany dość uznaniowo...

Pkt 1 odnosi się też do asystenta w wojewódzkim sądzie administracyjnym.

Rozmowa w spr. asystenta sędziego

Jutro mam rozmowę w sądzie w sprawie stanowiska asystentki sędziego, bardzo proszę o informację czego mogę się spodziewać na tej rozmowie, jak sie do niej przygotować, czy może być jakiś test z wiedzy i w ogóle jak to wygląda? Może ktoś już miał taką rozmowę, bardzo proszę o wszelkie informacje. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Tylko jeszcze trzeba brać pod uwagę, że podane w drugim poście wysokości wynagrodzeń dotyczą pełnego etatu. A niedawno byłem na konkursie, gdzie 1,2 etatu pokroili na 3 osoby ( czyli 2/5 na łeb )- więc jeśli zarobią 740 pln ( netto ), to będą mogli mówic o szczęściu .

Powrót