Pytanie odnośnie karty motoroewrowej w UK

• Autor wątku Autor wątku robi1007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robi1007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Mam pytanie odnośnie zastosowania karty motorowerowej w UK. Czy jest to dokument honorowany tutaj, czy trzeba wyrabiać nowe prawo jazdy? W końcu Polska należy do UE tak jak UK, jednak nie znam zasad panujących tutaj. Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi, więc oczekuję pomocy na forum.
Pozdrawiam.

robi1007 napisał:
Witam. Mam pytanie odnośnie zastosowania karty motorowerowej w UK. Czy jest to dokument honorowany tutaj, czy trzeba wyrabiać nowe prawo jazdy? W końcu Polska należy do UE tak jak UK, jednak nie znam zasad panujących tutaj. Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi, więc oczekuję pomocy na forum.
Pozdrawiam.

karta rowerowa jest tylko do 50 pojemnosci, wiec poszukaj jaki dokumenty jest potrzebny by poruszac sie pojazdem o polmnosci silnika do 50 cc

W UK potrzebne jest prawo jazdy kategorii bodajże "P", ale mam kartę motorowerową, która umożliwia poruszanie się pojazdami do 50cm3, ale nie wiem czy ona "działa" na terenie Unii.

robi1007 napisał:
W UK potrzebne jest prawo jazdy kategorii bodajże "P", ale mam kartę motorowerową, która umożliwia poruszanie się pojazdami do 50cm3, ale nie wiem czy ona "działa" na terenie Unii.
mysle ze najlepiej bedzie skontaktowac sie z dvla, moze ci wymienia karte na tutejsze prawko :>

Powrót