pytanie odnosnie working tax credit

• Autor wątku Autor wątku jusia202
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jusia202

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Mam pytanie odnosnie working tax credit. Sprawa jest nastepujaca. Moj maz Hindus, gdy skladal dokumenty o wize studencka do UK podpisal taki dokument ze nie bedzie sie staral o zadne benefity w UK. Musial wykazac ze stac go na wyjazd do uk i na utrzymanie roczne tam. Wczesniej planowalismy ze tylko on wyjedzie. Postanowilam tez wyjechac za nim. Podjelam prace legalna w UK. Pracuje 30godz tyg. Maz studiuje dzinnie i wogole nie pracuje. Kolezanka doradzila bym starala sie o working tax credit ze mi przysluguje. Wyslalam aplikacje. Jako mezatka musialam Wraz z mezem wypelnic aplikacje o naszych wspolnych dochodach. Przyznano nam zasilek ktory co tydz otrzymuje od okolo 2miesiecy. Zastanawiam sie jednak czy nie zlamalismy z mezem prawa? No bo w sumie on podpisal sie pod tym ze nie bedzie staral sie o zasilki w uk (ma indyjski paszport) ale ja jestem Polka i do zasilku mam prawo i zostal mi on przyznany. Prosze o porade czy zlamalismy prawo pobierajac ten zasilek. DoZ gory dziekuje za odpowiedz

Ostatnia edycja:
Powrót