Pytanie techniczne przy pisaniu pisma procesowego

• Autor wątku Autor wątku elandos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elandos

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Hej
Szybkie pytanie techniczne:
Piszę odpowiedź na wniosek ograniczający mi kontakty z 6 latkiem. Mam nagranie rozmowy z byłą żoną, gdzie przy dziecku jedzie równo, krzycząc, manipulując młodym itd. Czy oprócz samego dołączenia do akt sprawy nagrania + transkrypcji, mogę cytować ją z tego nagrania(transkrypcji) w samym piśmie by miało to szansę wybrzmieć bardziej? Np. Standardowym działaniem wnioskodawczyni było manipulowanie małoletnim dzieckiem, budowanie w nim konfliktu emocjonalnego czego przykładem jest rozmowa wnioskodawczyni z uczestnikiem w obecności małoletniego, o co zabiegała wnioskodawczyni z dnia 9 marca 2025 (dowód 1)

"05:20 Wnioskodawczyni
Opowiedz synku jak Tata Cię zmuszał do nocowania u niego

05:25 Uczestnik
Ale ja go nigdy nie zmusiłem do nocowania.

05:28 Małoletni
Nie zmusił mnie do nocowania. Taka jest prawda, że nie zmusił mnie do nocowania."

Oraz, czy przy samej transkrypcji, np. na akapicie robić swoje uwagi do tego, jak np. podniesiony ton głosu itp.?

Z góry dziękuję za wszelką radę

Ostatnia edycja:
elandos napisał:
mogę cytować ją z tego nagrania(transkrypcji) w samym piśmie by miało to szansę wybrzmieć bardziej?
Tak.
elandos napisał:
Oraz, czy przy samej transkrypcji, np. na akapicie robić swoje uwagi do tego, jak np. podniesiony ton głosu itp.?
Może je Pan zamieścić odpowiednio zaznaczając, że jest to dopisek pana autorstwa. Byleby nie ze szkodą dla klarowności i porządku transkrypcji.

Powrót