Pytanie ucznia

• Autor wątku Autor wątku Qaziu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

Qaziu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mam pytanie .
Dzisiaj na lekcji Języka Angielskiego jak zawsze coś tam się pogadało z kolegami.
W końcu pani wzięła mnie do odpowiedzi ze słówek i pytała o słówka z kosmosu Nigdy nie poznaliśmy takich słówek ani nie omawialiśmy .
Tłumacząc się że jak ja mogę rozmawiać na jej lekcji to ona może pytać nie poznanych słówek .

Teraz moje pytanie czy nauczyciel może pytać z nie poznanych słówek ?

@edit

Tak samo spytała 2 inne osoby
I źle się sprecyzowałem nie "jak zawsze " rozmawiałem tylko to była krótka 3 zdaniowa rozmowa .

Ostatnia edycja:
Qaziu napisał:
Teraz moje pytanie czy nauczyciel może pytać z nie poznanych słówek ?
A czy Ty możesz "jak zawsze" pogadać na lekcji z kolegami? Możesz porozmawiać z dyrektorem a jak to nie pomoże to z kuratorem oświaty ale skoro nauczycielka tylko raz (bo jak na razie wiemy o jednym takim przypadku) nie dostosowała się do regulaminu szkoły (lub odpowiednich rozporządzeń i ustaw - bo na pewno gdzieś jest zapisane o tym jak nauczyciel może kontrolować poziom wiedzy uczniów) to ewentualna "kara" będzie znikoma w porównaniu do osoby, która regulamin łamie nagminnie (bo o tego typu rozmowach w czasie lekcji w regulaminie pewnie jest wspomniane).

a jaki/który punkt regulaminu czy innego dokumentu mówi o tym jakie konkretne słówka uczeń ma opanować (w domyśle ze znajomości jakich można go odpytać...) a jakich nie...?
Program nauczania z tego co wiem nie wskazuje konkretnych słów których nauczyciel ma nauczyć...:)

Owszem nie wskazuje, ani regulamin szkoły, ani program nauczania. Nauczyciel w ten sposób chciał Cię doprowadzić do porządku i przestrzegania regulaminu.

Powrót