pytanie w sprawie prawa autorskiego

• Autor wątku Autor wątku katow80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

katow80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam pewnien problem, chce sprzedawac w innym kraju ue towary tekstylne sprowadzone z polski, jednak podobne towary sprzedawane w tym kraju mają inne wymiary, w związku z tym moję pytanie, czy mogę te towary poddac modyfikacji (chodzi o przeszycie do wymaganych rozmiarów), i czy to nie będzie się kłóciło z prawami producenta, i jeśli jest to zgodne to czy muszę na etykiecie towaru dokleić etykietę o nowych wymiarach czy mogę tez stworzyć nową etykietę (np. jako importera), bardzo proszę o pomoc

Witaj, to będzie kwestia uregulowań prawnych panujących w kraju, gdzie chcesz prowadzić działalność.

Witam ponownie, sprzedaż taką chcę prowadzić w irlandii a towar sprowadzac od polskiego importera czy tez nabywcy (producent prawdopodobnie pochodzi z chin ale tego nie wiem)- kontaktu z producentem nie mam, gdzie mogłabym znależć jakieś uregulowania prawne dotyczące modyfikacji takich towarów i zmian na etykiecie producenta?czy tylko na stronach urzędów irlandzkich? czy nie ma jakiś zapisów w międzynarodowym prawie handlowym czy też gospodarczym?

ważne będzie prawo lokalne. Przeniosę na dział międzynarodowy do Irlandii - może tam ktoś pomoże...

Powrót