W
woniek,kazik
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Mój kuzyn od 20 lat ciężko choruje psychicznie ma orzeczoną całkowitą niezdolnaść do pracy i samodzielnej egzystencji.Firma Windykacyjna oskarżyła go w sądzie o zwrot ok 500 zł za nie zwróconą kartę Cyfry+.Dwa razy sprawa była odraczana ze względu na zaświadczenia od lekarza sądowego wystawione kuzynowi.W styczniu b.r. lekarz sądowy wystawił kolejne zaświadczenie stwierdzające,że kuzyn będzie mógł stawić się do sądu dopiero za 1 rok dokładnie od 01.02.2013r.Zaświadczenie złożyłem w sądzie.Ale po kilku dniach przyszło wezwanie z wyznaczonym terminem rozprawy.Czy w takim przypadku bez udziału kuzyna zapadnie wyrok.Nic z tego nie rozumie.Dzwoniłem do sądu,ale nic mi nie wyjaśniono.Co robić?Czy kuzyn pomimo zwolnienia od lekarza sądowego,powinien pójść na tą rozprawę?A swoją drogą mam pytanie dotyczące lekarza sądowego.Czy może on wystawić zaświadczenie o niezdolności przybycia na rozprawę na okres bezterminowo.Mnie odpowiedział że może wystawić najdłużej na 1 rok.Chociaż znam przypadek,że lekarz sądowy wystawił zaświadczenie lekarskie na okres bezterminowy. Z poważaniem W.D.