pzu - odmowa wypłacenia odszkodowania wstrząs muzgu

• Autor wątku Autor wątku MaKomar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MaKomar

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
We wrześniu 2014 r. uległam nieszczęśliwemu wypadkowi (poślizgnęłam się na mokrej - w trakcie mycia i bez zabezpieczeń posadzce szpitalnego korytarza). W wyniku upadku doznałam urazu głowy (uderzyłam o podłogę tyłem głowy, zemdlałam i ocucono mnie po kilku minutach) oraz złamania jednej z kości w stawie łokciowym.
Ze względu na uraz głowy byłam hospitalizowana (w innym szpitalu, gdyż upadek był w szpitalu dziecięcym) przez 48h, rękę unieruchomiono na 6 tyg. dodatkowo poddana byłam rehabilitacji. Co do wstrząśnienia mózgu (rozpoznanie z karty wypisu) wykonano tomografię komputerową (bez odchyleń) i zalecono oszczędny tryb życia/ leżenie.
PZU przyznało odszkodowanie tylko na podstawie dokumentacji medycznej tylko za uszczerbek na kończynie górnej i poinformowano mnie, co następuje:
"Witam,
Zgodnie z orzeczeniem lekarskim za złamanie głowy kości promieniowej prawej otrzymała Pani 4% trwałego uszczerbku natomiast zgodnią z opinią lekarza neurologa wstrząśnienie mózgu nie pozostawiło trwałych następstw."

Zwracam się z uprzejmą prośbą do Państwa o poradę - jak się odwołać od tej decyzji? Czy faktycznie mam szanse na % uszczerbek na zdrowiu w związku z wstrząśnieniem mózgu? Z powodu tego wypadku zmuszona byłam do ponad dwutygodniowego leżenia (ból głowy i zawroty, przyjmowałam leki przeciwbólowe wypisane przez neurologa...) na karcie kończącej leczenie od neurologa widnieje zapis "oszczędny tryb życia". Z góry serdecznie dziękuję

Powrót