Ranking Instytucji A Prawa

• Autor wątku Autor wątku MariuszBe
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MariuszBe

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Mam pytanko,a mianowicie chce założyć portal z rankingiem.chce tam dodać informacje,zdjęcia obiektór(prywatnych obiektów) i poddać je ocenie przez użytkowników oraz wrzucić do rankingu.I teraz moje pytanie.

Czy mogę po prostu wejść na strone danego obiektu pobrać opisy oraz zdjęcia i wrzucić na swój portal?(oczywiście w formie informacyjnej)

Np powiedzmy że chce zrobić ranking najlepszych salonów kosmetycznych itp.proszę o pomoc

Ostatnia edycja:
MariuszBe napisał:
Czy mogę po prostu wejść na strone danego obiektu pobrać opisy oraz zdjęcia i wrzucić na swój portal?

Jeżeli uzyskasz zgodę osób posiadających prawa autorskie do takich stron to tak.

MariuszBe napisał:
Np powiedzmy że chce zrobić ranking najlepszych salonów kosmetycznych itp.proszę o pomoc

Z tym trzeba uważać. Jeśli porównujesz obiektywne czynniki (np. ceny, zakres usług, lokalizację) to ok. Ale w przypadku negatywnych opinii musisz liczyć się z procesem i będziesz musiał udowodnić np. to, że pani Zosia z salonu X robi dobrze paznokcie, a pani Jadzia z salonu Y nie zna się na robieniu wąsika.

Powrót