Ranna noga - co teraz?

• Autor wątku Autor wątku Kamil181
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kamil181

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Jakiś czas temu przydarzył mi się pewien wypadek w skutek którego
zostałem dość znacząco ranny w nogę. Wypadek te był spowodowany
wybuchem zbiornika z suchym lodem. Dodam ze zbiornik ten był nowy,
kupiony w tym samym sklepie co suchy lód, tego samego dnia. Jakieś 3h później gdy przechodziłem z nim prze ulice zbiornik eksplodował mi w ręce. Fragment uderzył mnie w nogę a lód poparzył rękę.
Jakoś dałem rade dokuśtykać z ta noga do mojej dziewczyny zkąd
pojechałem do szpitala. W samym szpitalu spędziłem 5h i do teraz nie zakończyłem leczenia tej nogi. Czy w wyniku zaistniałej sytuacji (bo ta noga naprawdę źle teraz wygląda i muszę kuśtykać o kulach) powinienem zareagować jakoś prawnie?
Jeśli tak to w jaki sposób i co powinienem zrobić?
Z góry dziękuje za wszelką odpowiedz.

Przede wszystkim musiał byś udowodnić, że zbiornik wybuchł sam z siebie, a nie w wyniku Twojego błędu w jego obsłudze. Jesteś w stanie to zrobić?

Raczej nie, po zbiorniku został tylko jeden większy odłamek reszta to były strzępki.
Nie otrzymałem do niego żadnej instrukcji, a na pytanie czy z tym nic się nie stanie i czy nie powinno się tego zbiornika uchylać otrzymałem odpowiedz ze nie.
Jedyną rzeczą która przemawia za tym ze nic przy tym nie kombinowałem jest to ze nie było kiedy, bo wracałem z tym do domu pieszo, a zbiornik był plastikowy i miał jedynie zakrętkę wiec ciężko by było coś w nim zepsuć.

Powrót