Rata leasingu w zawieszonej działalności.

• Autor wątku Autor wątku PiotrBr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PiotrBr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Dzień dobry,
Jestem przedsiębiorca w stanie zawieszenia działalności od 2 lat. W czasie prowadzenia jeszcze przeze mnie działalności wziąłem samochód w leasing operacyjny, który cały czas spłacam. Spłacam co miesiąc raty, których nigdzie nie ewidencjonuje, nie uwzględniam nawet w KPIR, wygląda to podobnie jak splacalbym abonament. Proszę o informację, czy powinienem gdzieś uwzględniać te faktury za raty leasingu w jakiejś ewidencji, w czasie zawieszenia działalności?? Czy może to wyglądać tak jak robię to do tej pory.

Pozdrawiam serdecznie

Teoretycznie możesz księgować. Mam nadzieję, że nie używasz tego składnika majątku związanego z działalnością do celów prywatnych?

I nie księguje samochodu... Ale go używam... A proszę o informację jaki w tym jest problem....

Pozdrawiam

sekStans napisał:
Teoretycznie możesz księgować. Mam nadzieję, że nie używasz tego składnika majątku związanego z działalnością do celów prywatnych?

Samochodem jeżdżę normalnie, ale w żaden sposób nie uwzględniam rat w kosztach jak to wcześniej już pisałem,
Proszę o informację jaki jest problem , używaniem samochodu w leasingu w czasie zawieszenia

Powrót